Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Здравословни фалафели

Здравословни фалафели

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Здравословни фалафели
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Здравословните фалафели на фурна към които пригответе един таханов сос с малко лимон и си хапвайте на корем"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г (сварен)
  • боб - 100 г бял (сварен)
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1/2 бр.
  • домат - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 2 с.л. (настърган)
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тигана загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук и настърганите моркови.

Обелете домата, отстранете семената, нарежете го на ситно и прехвърлете в цедка, за да се отцеди от излишната течност.

Пасирайте нахута.

Добавете лука и морковите, домата, подправките (може да сложите и други подправките по ваш вкус) и 1-2 ч.л. галета, разбъркайте всичко много добре и приберете в хладилника за 30-60 минути.

Оформете фалафелите с желаната от вас големина, оваляйте ги в галетата и подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсете с кашкавала и печете в предварително загрята на 210°С фурна за 20-30 минути.

Здравословните фалафели на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: