Начин на приготвяне
Празът, лукът и двата вида чесън се почистват и накълцват. Задушават се за 5-6 минути в зехтина с щипка сол.
Добавят се тиквичките, без да се белят, нарязани на парченца. И те се задушават заедно с другите зеленчуци още 2 минути.
Налива се 600 мл зеленчукови бульон или вода и лъжица вегета. Така супата от тиквички се оставя да ври под капак 20 минути.
След като зеленчуците са се сварили добре, се слага авокадото, нарязано на парченца - то трябва да е много меко.
Добавя се киселото нискомаслено мляко, още сол и черния пипер. Ароматната супа се дърпа от огъня и се пасира до получаване на гладък крем.
Готовата крем супа се сервира гореща, поръсена със люспи от зряло сирене - например пармезан или манчего.
Също така, който желае може да си поръси крем супата от авокадо и тиквички с още черен пипер.
Добър апетит!