Начин на приготвяне
В тенджера сипете гореща вода, в която капнете малко олио и сол. Когато заври, сложете пилето да се вари.
През това време нарежете зеленчуците на кубчета. Отнемайте от пяната на пилето и след като се свари, не изхвърляйте бульона.
Обезкостете пилето и го нарежете на парченца.
Сложете тенджерата с бульона отново на котлона и оставете да заври. Когато заври, върнете пилето обратно в бульона и добавете зеленчуците. Овкусете с подправките.
Когато супата е почти готова, сипете половината шише доматен сок и фидето. Щом супата е напълно готова, махнете от котлона и оставете за малко да изстине.
В малка купа разбийте яйцето с киселото мляко и сложете малко оцет. Когато супата е леко изстинала, гребнете от нея и сложете в застройката, като бъркате непрекъснато, за да не се пресече яйцето.
След това сипете застройката на тънка струйки в супата, като бъркате непрекъснато.
Поръсете с магданоз и това е.