Гаспачо от бели аспержи

19/04/2021
"Охладете добре това гаспачо и поднесете на любимите хора"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бели аспержи - 500 г от консерва или домашно сварени
  • бадеми - 100 г сурови, белени
  • краставици - 1 бр. среден размер
  • лук - 50 г бял салатен или шалот
  • сух хляб - 50 г
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • оцет - 2 с.л. или на вкус
  • черен пипер - 2 щипки, фино смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Още една звезда в света на Гаспачото е това от бели аспержи. То съчетава нежен и деликатен вкус и би било наслада дори и за най- изисканото небце.

Пригответе го за вашите гости и го сервирайте в купички или малки чашки, декорирани с филирани бадеми и връхчета от аспержи.

Белите аспержи можете да си сварите сами или да използвате готови от консерва. И в двата случая течността от консервата или от варенето също ще използваме за гаспачото. Ако се притеснявате, че в купените аспержи има консерванти във водата, то не е проблем да се изхвърли и използва и чиста минерална вода.

Първа стъпка е да смелите суровите белени бадеми. След това смелете и хляба, ако е много сух, а в случай че е мек, ще си го добавите направо към другите продукти. Хубаво е да се използва само средата на бял хляб, за да не се променя цветът на гаспачото.

Към смлените бадеми и хляба сложете краставицата - обелена и нарязана на парченца, меките и нежни бели аспержи, лука, оцета, зехтина, 250 мл вода от варенето или консервата (или както казахме - чиста вода), сол и черен пипер.

Смелете в блендер всичко за около 3 минути до идеално гладка и нежна консистенция на студената супа.

Прехвърлете бялото гаспачо в каничка или друг удобен за вас съд и приберете в хладилник за минималното време от 1 час.

Сервирайте това разкошно гаспачо от бели аспержи добре охладено.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар