Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки бутчета с ориз и моркови на фурна

Пилешки бутчета с ориз и моркови на фурна

Пилешки бутчета с ориз и моркови на фурна
Снимка: Зори
1 / 7
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Традиционно българско ястие, което е винаги актуално и вкусно, а и се приготвя лесно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 - 2 бр. (зависи от размера)
  • олио
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • естрагон - сух
  • универсална подправка - вегета
  • ориз - перлен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а морковите на малки кубчета. Слагаме ги в тава с няколко супени лъжици олио на 150 градуса. Когато лукът омекне добавяме измития ориз.

Подправяме със сол, черен пипер на зърна, 1 с.л. вегета и разбъркваме, за да може вегетата да се смеси добре с ориза.

Отгоре разпределяме измитите и почистени бутчета и поръсваме с няколко клончета сушен естрагон.

Заливаме с вода в съотношение 1:3 и печем на 150-170 градуса до готовност.

Накрая включвам грил реотана на фурната за няколко минути, за да може бутчетата да добият хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Хрупкави
04.05.2016 00:08
Михаела Михайлова
Михаела Михайлова
Страхотна снимка! Точно такъв сочен ми се получава и на мен ориза.
24.03.2016 16:01