Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз и домати на фурна

Пилешки бутчета с ориз и домати на фурна

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462196
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешки бутчета с ориз и домати на фурна
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
11/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Пиле и ориз - една от най-добрите комбинации в готварството"

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - според нуждите
  • белени домати - 400 г
  • вода - 500 мл
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 3 с.к.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • пилешки бутчета - 10 бр., малки
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете чесъна и лука в чопър и ги накълцайте. Намажете по-дълбок тиган с олио и сложете нарязания лук и подредете хубаво.

В по-дълбок съд поставете белените домати, добавете доматения концентрат и вода.

Поръсете със сол, червен пипер, нарязан магданоз, черен пипер и сложете дафинов лист.

Подредете хубаво бутчетата и разбъркайте с целия сос.

Печете вкусните бутчета във фурната на 200 °C до изпичане.

Когато сварите ориза, го смесете с бутчетата и соса и запечете пак пилето с ориз.

Да ви е вкусно с тези пилешки бутчета с ориз и домати на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: