Начин на приготвяне
Пилешкото месо се поръсва със сол и маринова в смес от черен, червен пипер.
Чесън на прах и кисело мляко за около 2-3 часа.
Лукът се нарязва на полумесеци и запържва до златисто.
Изважда се и на негово място се слага нарязаното на жулиени мариновано пилешко месо.
Взема се един лист хляб Лаваш, по средата и се слага от запържения лук, отгоре се поставя от пилешкото месо и накрая настърган кашкавал.
Лавашът се сгъва като плик за писмо и намазва от двете страни с краве масло.
Сандвичите се поставят в тавичка с незалепващо покритие и се запичат във фурната на 200 градуса за около десет минути.
Сервират се със свежи зеленчуци сандвичите с лаваш на фурна.