Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Арменски хляб Лаваш на фурна

Арменски хляб Лаваш на фурна

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Арменски хляб Лаваш на фурна
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Арменски лаваш на фурна за вашите сандвичи, разядки и всякакви вкусни ястия."

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 360 г
  • вода - 200 мл вряла
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното за плоския хляб и направете кладенче.

Във врящата вода добавете солта, разбъркайте и изсипете в кладенчето.

Разбъркайте, прибавете олиото и омесете меко тесто.

Покрийте го с фолио и го оставете да почине за 15-20 минути.

След това сложете тестото върху набрашнен плот и го разделете на 6-8 части.

Вземете едната и я разточете на тънка кора.

Печете лаваша в предварително загрята на 220°С фурна за 2-3 минути върху обърната тава.

През това време разточете втората.

Слагайте ги върху навлажнена кърпа и ги покривайте с навлажнена кърпа арменския хляб.

Арменски лаваш на фурна за вашите сандвичи, леки разядки и всякакви вкусни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: