Начин на приготвяне
Пресейте брашното за плоския хляб и направете кладенче.
Във врящата вода добавете солта, разбъркайте и изсипете в кладенчето.
Разбъркайте, прибавете олиото и омесете меко тесто.
Покрийте го с фолио и го оставете да почине за 15-20 минути.
След това сложете тестото върху набрашнен плот и го разделете на 6-8 части.
Вземете едната и я разточете на тънка кора.
Печете лаваша в предварително загрята на 220°С фурна за 2-3 минути върху обърната тава.
През това време разточете втората.
Слагайте ги върху навлажнена кърпа и ги покривайте с навлажнена кърпа арменския хляб.
Арменски лаваш на фурна за вашите сандвичи, леки разядки и всякакви вкусни ястия.