Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Цариградски кебап с телешко

Цариградски кебап с телешко

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Цариградски кебап с телешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг обезкостен врат
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1/2 в.ч.
  • бульон - 200 мл телешки
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бахар - 4 зърна
  • за патладжаненото пюре
  • патладжани - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 40 г
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва се и се запържва да златисто в загрятото олио. Добавя се и телешкото месо, нарязано на кубчета.

Месото се сотира за 3-4 минути, след което се посолява. Котлонът се намалява и телешките хапки се задушават около 30 минути на тих огън до омекване.

Месото се поръсва с брашното и зърната бахар, разбърква се добре. Добавят се настърганите домати и се залива с бялото вино и бульона. Останете ястието да къкри около 30-35 минути на тих огън, свалете от котлона и добавете нарязаното на парчета масло.

Патладжаните се пекат около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Обелват се и се пюрират. Брашното се запържва да златисто в загрятото масло, след което се добавят намачканите патладжани.

Пюрето се запържва за няколко минути на тих огън, при непрекъснато бъркане. Посолява се и на тънка струйка се влива прясното мляко.

Телешкото месо се поднася заедно с патладжаненото пюре. По желание може да се поръсят с малко черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
34
20
10
Дай твоята оценка: