Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чомлек»Чомлек кебап с телешко

Чомлек кебап с телешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Чомлек кебап с телешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Обичаният от мнозина чомлек кебап, но приготвен с телешко месо!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 900 г свинско или агнешко
  • олио - 75 мл
  • масло - 25 г
  • бульон - 1 кубче
  • лук - 100 г
  • арпаджик - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 1/2 с.л.
  • домати - 100 г
  • червено вино - 50 мл
  • магданоз - 25 г
  • черен пипер
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от бут - шол, ябълка или от плешка се нарязва на парченца по 25 - 30 гр. и се запържва в част от олиото.

В същата мазнина след изваждането на месото се задушава до омекване нарязаният на дребно лук. Прибавя се разреденото доматено пюре. Сместа се разбърква и се задушава, докато остане почти на мазнина. Слага се червеният пипер.

Връща се запърженото месо и се залива с вода.

Кубчето бульон се натрошава в ястието и се прибавя половината от виното. Похлупва се плътно с капак и се задушава на умерен огън до полуомекване. Прибавя се арпаджикът, който предварително е задушен в останалата мазнина до полуомекване, обелените и нарязани на дребно червени домати, чубрицата и останалото вино.

Няколко минути преди да се отстрани от печката, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло.

Съдът се разклаща и се оставя да къкри, докато мазнината излезе на повърхността.

Готовото ястие по желание се поръсва с дребно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мона лиза
мона лиза
не слагайте брашно....то разваля всичко....
09.06.2015 14:40
Елена Топчийска
Елена Топчийска



А арпаджикът може ли да се смени с друг лук и ако да, с какъв ?
07.11.2011 23:44
Mira Veleva
Mira Veleva
Направих чомлека и стана много вкусен. Благодаря за идеята.
27.08.2011 19:33