Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Гнезда»Спанак на фурна по хасковски

Спанак на фурна по хасковски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Спанак на фурна по хасковски
Снимка: Мария Божилова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ах, колко апетитно изглеждат тези спаначени гнезда"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • лимецово брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предният лук се почиства и измива.

Нарязва се на ситно.

В олиото се запържва за 10 мин.

Брашното се препича на сух тиган за 5 мин, след което се прибавя към лука.

Запържва се леко за 5 мин.

Спанакът се почиства от корените и се измива много добре.

Отцежда се от водата и се прибавя към лука. Не се режи.

Задушава се за 10 мин, като периодично се разбърква с дървена лъжица.

Добавя се червеният пипер и сол.

Разбърква се много добре.

Изсипва се в тава, като вода не се прибавя.

Пече се в предварително загрята фурна на 180°C за 40 мин, като периодично се разбърква.

След запичането се прибавят яйцата.

Тавата с апетините гнезда се връща във фурната, като фурната се изключва и се оставя 20 мин, докато яйцата станат готови.

Спанак на фурна по хасковски, който ще се хареса на всички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: