Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мързелива мусака в тенджера под налягане

Мързелива мусака в тенджера под налягане

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мързелива мусака в тенджера под налягане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бърза и лесна мусака, но пък страшно вкусна!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 200 - 300 г консервирани
  • бульон - 250 - 300 мл телешки
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • целина - 1 - 2 стръка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се запържва в малко олио. Докато лукът се пържи, с вилица намачкваме каймата, за да стане като паста и я слагаме и тя да се запържи.

Добавяме пасираните консервирани домати и подправките. Разбъркваме и слагаме картофите, които сме обелили и нарязали на по-едри парчета. Заливаме продуктите с вода, така че да е под нивото на картофите, разбъркваме и затваряме капака на тенджерата.

Изчакваме да кипне, намаляваме котлона и варим около 30 минути на тих огън. Отстраняване от огъня и оставяме налягането на спадне по естествен начин.

Мързеливата мусака се поръсва с малко магданоз и се поднася топла, лъжичка-две кисело мляко.

Бърза и лесна мусака, но пък страшно вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

георги
георги
след като е затворен капака не може да кипне а започва да съска и тогава се намаля за 3 минути на тих огън
21.11.2013 14:28
1