Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Прегънати пърленки с плънка

Прегънати пърленки с плънка

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Прегънати пърленки с плънка3 / 3
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Любимите пърленки с плънка са чудесен вариант за вашата бърза закуска"

Необходими Продукти

  • за пърленките
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • хладка вода - 100 мл
  • масло - 30 г
  • За плънката
  • гъби - 400 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисели краставички - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта, разбъркайте хубаво, след това добавете зехтина и с пръсти го разтъркайте с брашното, добавете водата и замесете еластично тесто.

Оставете тестото в набрашнена купа, покрито с прозрачно фолио, да почива за половин част.

Почистете гъбите, нарежете ги на шайби и ги изпържете с 1/3 от маслото.

Настържете кашкавала, нарежете киселите краставички на кубчета или лентички.

Разделете тестото на 6 топки.

Разточете всяко топче с точилка на тънко с големината на стандартна пърленка или тортила питка.

Изпечете лесните пърленки в загрят тиган без мазнина.

Печете плоските питки за секунди от всяка страна, защото ако се препекат, след това няма да може да ги сгънете и ще се счупят.

Напълнете ги с плънката и ги прегънете внимателно на две, след което ги запечете от двете страни в сгорещен оребрен тиган с останалото масло до хрупкава коричка.

Хапнете ги топлички пърленките с плънка от кашкавал, гъби и кисели краставички.

Може да приготвите плънка за кесадилите от други продукти по ваш вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: