Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Лапад с ориз и свинско филе

Лапад с ориз и свинско филе

Лапад с ориз и свинско филе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Лападът придава на свинското с ориз един още по-страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 400 г
  • лапад - 2 връзки
  • пресен лук - 4 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 3 с.л.
  • вода - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - пресен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе се нарязва на шайби, поръсва се със сол, черен пипер и малко олио.

Запича се в грил тиган до готовност.

В широка тенджера се загрява олио, запържва се нарязан пресен зелен лук, добавя се измит и отцеден ориз и разбъркваме, докато стане прозрачен.

Дръпва се от котлона и добавяме червен пипер, налива се 600 мл топла вода и връщаме на котлона.

Когато заври, добавяме и нарязан бланширан лапад, почистен от дебелите стебла.

Оставаме да поври 10 минути оризът с лапад, добавя се останалото количество вода, сол на вкус и черен пипер.

След като набъбне оризът, добавяме свинското месо да поври до готовност на ориза и да се смесят вкусовете на свинското с ориз.

Готви се 25-30 минути на умерен котлон и готово.

Сервираме лапад с ориз и свинско филе с пресен чесън за обяд!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: