Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средно големи парчета, слага се в тенджера с малко олио и вода, за да се задуши.
Поръсва се малко сол и когато месото се сготви, се изважда и на негово място се слагат почистените и нарязани на дребно лук морков.
След като омекнат, се прибавят гъбите, нарязани на филийки. След като омекнат, се прибавя размразеният лапад. Зеленчуците се разбъркват, поръсват се с червен пипер, разбъркват се отново и след това се прибавят доматите.
Оризът се измива и се изсипва при зеленчуците. Долива се една чаена чаша вода и след като оризът я поеме, се доливат още две чаши. Ястието се овкусява със сол и черен пипер.
Месото се връща в тенджерата, температурата на котлона се намалява и готвенето продължава до увирането на ориза.
Готовата манджа се поръсва с пресен магданоз.
Свинското с ориз, лапад и гъби е много вкусно.
Коментари