Начин на приготвяне
Свинското филе се нарязва на шайби, поръсва се със сол, черен пипер и малко олио.
Запича се в грил тиган до готовност.
В широка тенджера се загрява олио, запържва се нарязан пресен зелен лук, добавя се измит и отцеден ориз и разбъркваме, докато стане прозрачен.
Дръпва се от котлона и добавяме червен пипер, налива се 600 мл топла вода и връщаме на котлона.
Когато заври, добавяме и нарязан бланширан лапад, почистен от дебелите стебла.
Оставаме да поври 10 минути оризът с лапад, добавя се останалото количество вода, сол на вкус и черен пипер.
След като набъбне оризът, добавяме свинското месо да поври до готовност на ориза и да се смесят вкусовете на свинското с ориз.
Готви се 25-30 минути на умерен котлон и готово.
Сервираме лапад с ориз и свинско филе с пресен чесън за обяд!
Добър апетит!