Начин на приготвяне
Първо, разбийте маслото със захарта и солта, да побелее.
След това добавяме яйцата, лимоновата кора.
Смесваме с брашното и бакпулвера.
Изсипваме брашнената смес в маслото и яйцата и разбъркваме с бъркалките за тесто или на ръка.
Взимаме тестото, за да оформим нежна топка.
Завиваме във фолио и оставяме да си почине студено.
Тестото за тарт може да се съхранява до 3 дни в хладилник или до 30 дни във фризера.
Междувременно сложете захарта и двата жълтъка в купа, разбийте всичко с миксер, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си.
Сега добавете изварата и настърганата лимонова кора и отново разбийте на ниска скорост. Слагаме сместа в хладилника.
След като тестото почине, вземаме 1/3 от него от тестото и го оставяме настрани, за да направим лентите върху сладкия тарт.
Разстиламе голямата част от пясъчното тесто в кръгла форма с диаметър 6-7 см по-голям от формата. Поставяме основата във формата, чието дъно сме намазали и набрашнили или поставяме хартия за печене.
Набождаме дъното с вилица, сега изсипваме сместа с извара, изравняваме и след това със заделеното тесто правим лентите, които да поставим върху тарта.
Печем тарта от извара в предварително загрята фурна на 180°C за около 40-50 минути. Ако по време на готвенето кремът стане твърде тъмен, поставете отгоре лист домакинска хартия, който ще вдигнете след 15 минути в края на готвенето.
Оставете тарта да се охлади добре, за да се стегне отгоре кремът с извара, можем да сложим малко пудра захар, но и без нея това е перфектна.
Вземаме ронливото тесто, изваждаме 1/3 от тестото и го оставяме настрани, за да направим лентите върху тарта.
Печем тарта в предварително загрята фурна на 180°C за около 40-50 минути. Ако по време на готвенето кремът стане твърде тъмен, поставете отгоре лист сребърна хартия, който ще вдигнете за 15 минути в края на готвенето.
Оставете тарта от извара да се охлади добре, да се стегне кремът вътре, отгоре можем да сложим малко пудра захар, но въпреки това е перфектна.
Съвет
Ако искате още по-богат и вкусен тарт, можем да добавим шоколадовия чипс в крема с извара.
Веднъж направен, тартът от извара може да се държи покрит в хладилника за 3-4 дни.
Да ви е сладко!