Тарт с извара

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Тарт с извара6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Веднъж опитате ли този тарт с извара, гарантираме ви, че ще започнете да го правите често, често"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г тип 500 - 550
  • жълтъци - 1
  • яйца - 1
  • захар - 100 г
  • лимонова кора - 1 лимон (настъргана)
  • масло - 120 г (или маргарин)
  • За пълнежа
  • извара - 500 г
  • жълтък - 2 бр.
  • лимонова кора - 1 лимон (настъргана)
  • захар - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разбийте маслото със захарта и солта, да побелее.

След това добавяме яйцата, лимоновата кора.

Смесваме с брашното и бакпулвера.

Изсипваме брашнената смес в маслото и яйцата и разбъркваме с бъркалките за тесто или на ръка.

Взимаме тестото, за да оформим нежна топка.

Завиваме във фолио и оставяме да си почине студено.

Тестото за тарт може да се съхранява до 3 дни в хладилник или до 30 дни във фризера.

Междувременно сложете захарта и двата жълтъка в купа, разбийте всичко с миксер, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си.

Сега добавете изварата и настърганата лимонова кора и отново разбийте на ниска скорост. Слагаме сместа в хладилника.

След като тестото почине, вземаме 1/3 от него от тестото и го оставяме настрани, за да направим лентите върху сладкия тарт.

Разстиламе голямата част от пясъчното тесто в кръгла форма с диаметър 6-7 см по-голям от формата. Поставяме основата във формата, чието дъно сме намазали и набрашнили или поставяме хартия за печене.

Набождаме дъното с вилица, сега изсипваме сместа с извара, изравняваме и след това със заделеното тесто правим лентите, които да поставим върху тарта.

Печем тарта от извара в предварително загрята фурна на 180°C за около 40-50 минути. Ако по време на готвенето кремът стане твърде тъмен, поставете отгоре лист домакинска хартия, който ще вдигнете след 15 минути в края на готвенето.

Оставете тарта да се охлади добре, за да се стегне отгоре кремът с извара, можем да сложим малко пудра захар, но и без нея това е перфектна.

Вземаме ронливото тесто, изваждаме 1/3 от тестото и го оставяме настрани, за да направим лентите върху тарта.

Печем тарта в предварително загрята фурна на 180°C за около 40-50 минути. Ако по време на готвенето кремът стане твърде тъмен, поставете отгоре лист сребърна хартия, който ще вдигнете за 15 минути в края на готвенето.

Оставете тарта от извара да се охлади добре, да се стегне кремът вътре, отгоре можем да сложим малко пудра захар, но въпреки това е перфектна.

Съвет

Ако искате още по-богат и вкусен тарт, можем да добавим шоколадовия чипс в крема с извара.

Веднъж направен, тартът от извара може да се държи покрит в хладилника за 3-4 дни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: