Начин на приготвяне
Пресейте брашното и сложете в него солта, за да приготвите ронливото тесто. Към него добавете нарязаното на малки кубчета изстудено масло.
Започнете да месите старателно, така че маслото да се слее с брашното. Добавете яйцето и водата и доомесете, докато тестото не започна да се отделя от стените на купата.
Оформете го на топка и го обвийте в кухненско фолио. Сложете го в хладилника да стегне за 30 минути. През това време нарежете чушките и доматите на дребни парченца.
Може да използвате и сушени домати по желание. Добавете към тях изварата, настъргания кашкавал и натрошеното сирене.
Разбъркайте и добавете нарязаната на дребни парченца шунка, 4-те яйца. Объркайте добре плънката със сол, черен пипер на вкус, накълцан босилек и щипки индийско орехче.
Разточете престоялото тесто както е с найлона на лист с дебелина 5 см. Листът трябва да е малко по-голям от дъното на тавата и да покрива почти целите й стени.
Надупчете с вилица леко тестото и изсипете плънката, след което я загладете. Поръсете с малко галета или царевично брашно.
Сложете тарта с извара и шунка да се пече в предварително загряна на 190 градуса фурна, докато хване апетитен загар.