Начин на приготвяне
Първо се приготвя плънката. Рендосаните ябълки се смесват със захарта и канелата и се сваряват за около 10 минути и се оставя да изстине.
За тестото: Яйцето и захарта се разбъркват в дълбока купа. После се добавят млякото, маргарина, ванилията, брашното и бакпулверът. Омесва се тесто.
1/4 от тестото се отделя и се оставя да престои в хладилник за 15-20 минути. След това същото тесто се разточва с дебелина 1-2 см върху набрашнен плот. После се поставя внимателно в тава за тарт, като се внимава да не се разкъса.
Върху него се слага предварително приготвената плънка. От останалото тесто се правят топки с големина на орехи и се разточват, разрязват се на тънки ивици.
Тези ивици се поставят върху плънката като решетка. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. След като бъде готова, се поръсва с пудра захар.