Начин на приготвяне
Необходими са ни червени чушки. Премахваме дръжките и всички семки. Печем и белим.
В купа слагаме крема сирене Филаделфия и натрошено сирене.
Разбъркваме хубаво и добавяме пресни подправки розмарин, магданоз и мащерка. Добавяме и малко зехтин. Разбъркваме.
От сместа оформяме топки домати. Чушките внимателно разрязваме, така че да стане отворена чушка.
Премахваме, ако са останали семки, и облепваме топката от сместа, като така на практика получаваме пълнени чушки, които са във формата на домат.
Изрязваме излишното и заглаждаме, като се стараем да придадем формата на пълнен домат.
Редим доматите от печени чушки в чиния за сервиране. Около тях натрошаваме сирене и поставяме дръжки от домати.
Източник на тези уникални домати от печени чушки: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа