Спаначена торта Пролет

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Спаначена торта Пролет4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Тази торта е подходяща за всички пролетни празници, които ви очакват"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 170 г
  • олио - 150 мл
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 2 1/2 ч.л.
  • лимон - 1 бр.
  • За крема
  • сметана - 250 мл
  • маскарпоне - 125 г
  • пудра захар - 30 г
  • есенция - 1 ч.л. ванилия/лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако спанакът е пресен, почистваме и попарваме във вряща вода.

Ако е замразен, оставяме да се отпусне. Блендираме го на пюре.

В купа разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото и разбъркваме.

Добавяме спанака и отново разбъркваме. Добавяме пресятото брашно и бакпулвера, отново разбъркваме.

Разделяме на две и печем в предварително загрята фурна на 160°C за 40-45 минути.

Готовите блатове оставаме да се охладят, изравняваме ги и започваме да сглобяваме спаначената торта.

Слагаме първия блат, мажем с крема (по-желание може да се добави сладко), слагаме втория блат и отново мажем с крема заедно със стените.

Поръсваме с останалите трохи от изрязването и украсяваме по-желание сметановата торта.

Оставяме спанечана торта Пролет да стегне за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: