Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с извара и аспержи

Пилешки гърди с извара и аспержи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Пилешки гърди с извара и аспержи
Снимка: Ivelina
1 / 3
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Винаги сме предпочитали да хапваме пилешко, но в момента, в който опитахме тази рецепта, вече още повече го обичаме"

Необходими Продукти

  • извара - 250 г с голяма масленост Yörem или др.
  • зелени аспержи - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - лимонов сок
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна рецепта с малко съставки, по-малко калории, направена за кратко време. Подходяща рецепта за всички диети.

Първо, измиваме и подсушаваме пилешките гърди.

Посоляваме леко гърдите, напръскваме ги с лимон. Във всяка от тях направете разрез, където ще бъде поставен пълнежът.

Леко добавете черен пипер и сол. Можете да използвате всякакви подправки, които искате.

За пълнежа смесваме изварата и сотирания за 2 минути лук, подправки и билки на вкус, ако искате.

Аз не слагам нищо освен изварата. Напълнете пилешките джобове, затворете, като притиснете с ръка. Добавите аспержите след 20 мин от готвенето към гърдите.

Смесвате кисело мляко, малко червен пипер, черен пипер и мащерка и го разпределяме върху нашите пилешки гърди.

Добавяме малко вода в тавичката с незалепващо покритие и готвим, докато се зачервят апетитно пилешките гърди с извара и аспержи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: