Начин на приготвяне
Рецепта за бързо розово кремче с ягоди, подходящо за лек десерт.
Съставките сипваме в каната на мощен блендер / нутрибулет: домашно приготвеното и прецедено през фина цедка овесено мляко – 1 чаша от 300 мл, ванилия – 1 пакетче, захар – 6 с.л. и 1 яйце.
Включваме уреда и пасираме / смиламе за около 1 мин. Сипваме сместа в купа и разбърквайки с телена бъркалка, прибавяме 3 с.л. царевично брашно.
Прехвърляме яйчената смес в тенджерка на загрят котлон. С постоянно разбъркване варим няколко минути – докато се сгъсти жълтият яйчен крем.
Отново го връщаме в каната на блендера и прибавяме измитите и нарязани ягоди. Пасираме до гладка фина консистенция ягодовия крем с розов цвят.
Поднасяме нежния ягодов яйчен крем украсен със свежо стръкче мента.
Чудно вкусно розово яйчено кремче с ягоди и овесено мляко.