Ябълков тарт със заквасена сметана
Tart od jabuka sa kiselom pavlakom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Ябълков тарт със заквасена сметана

Ябълков тарт със заквасена сметана

НикиНики
Мастър Шеф
7596k3k3k3
Ябълков тарт със заквасена сметана
Снимка: Ники
1 / 4
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Сега ще ви споделим ние как поднасяме този ябълков тарт - задължително с топка ванилов сладолед и лимонада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме заедно с бакпулвера.

В купа смесваме сметаната, мекото масло и добавяме брашното. Омесваме добре всички продукти.

Взимаме си форма за печене с диаметър около 24 см. Намазваме я с мазнина и поръсваме с брашно.

Разточваме тестото и го поставяме в тавата така, че да обхваща стените малко над средата им.

Покриваме с фолио и оставяме в хладилника.

В купа си смесваме сметаната, яйцето, захарта, ванилията и брашното, разбиваме добре всички продути.

Ябълките почистваме и нарязваме на парченца по-дължина.

Изваждаме тавата, подреждаме ябълките, заливаме с приготвената смес, покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30минути.

Премахваме фолиото и печем тарта още 15 минути.

Оставяме го да се охлади преди сервиране.

Ябълковият тарт със заквасена сметана е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: