Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Запечен спанак с наденица на фурна

Запечен спанак с наденица на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Запечен спанак с наденица на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сега е сезонът на спанака - ето едно предложение как най-добре да се възползвате от него"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • левурда - 1 стрък
  • масло - 50 г
  • наденица - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 150 г
  • заквасена сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и левурдата и ги нарежете на листа.

В дълбока тенджера сложете масло, след това добавете спанака и левурдата. Оставете да къкри 7-8 минути.

През това време нарежете наденицата на шайби.

Добавете спанака и левурдата към наденицата. Оставете да къкри още пет минути, след това добавете заквасената сметана и разбъркайте.

Пригответе средно огнеупорен съд и изсипете съдържанието на тенджерата в него.

Разбийте яйцата в купа и настържете кашкавала в тях.

Разбъркайте добре и изсипете спанака в огнеупорната купа.

Сложете спанак с левурда на фурна на 220°C и печете около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: