Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Патладжан с месо на фурна

Патладжан с месо на фурна

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Патладжан с месо на фурна
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лесно се приготвя, много е вкусно и изглежда страхотно - това е рецепта, която всяка домакиня желае"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 кг
  • зехтин
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • телешко - 500 г, кайма
  • доматено пюре - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • едамер - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на шайби и се запържва за кратко на грил тиган.

Сотирайте лук и чесън, нарязани на парчета, и добавете настъргания морков.

Добавете кайма, запържете, добавете доматено пюре и сол и черен пипер.

Гответе 5 минути.

Поставете малко сос от месо в керамична тавичка, след това ред патладжан, след това ред настърган едамер.

Повторете процедурата, докато не напълните съда.

Печете патладжана с месо на фурна на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: