Начин на приготвяне
Пухкав, вкусен и здравословен солен кекс за закуска.
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка на пяна. Добавя се и зехтинът.
В киселото мляко се активира бакпулверът да шупне и прибавяме в яйчената смес.
Натрошава се сирене, кубчета шунка, парченца нарязани маслини и риган.
Последно прибавяме брашно от ленено семе и бадемово брашно, разбърква се на смес като кексово тесто.
Изсипва се в малка кексовапродълговата тавичка 20х11 см върху хартия за печене, поръсваме с маково семе.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка или до готовност.
Изважда се на решетка да се охлади и сервираме нарязан на квадрати! Добър апетит!
Соленият кекс с бадемово брашно е много вкусен.