Козуначен пудинг със сметанов крем

02/05/2021
"Ето една чудесна идея как да употребите останалия козунак след празниците"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата139
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • козунак - 1/2 бр. стар (с шоколад)
  • крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • течна сметана - 100 мл
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • пудинг - 1 пакет ванилия
  • прясно мляко - 200 мл за потапяне
  • ванилия - 1 бр.
  • декорация
  • стафиди
  • захарни топчета
  • фигури от фондан
  • зелен мъх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето как да употребите вашия стар '' козунак след празниците. Нарежете козунака с шоколад на филии с дебелина по 1. 5 см.

Пригответе крема. В тенджерка смесете 300 мл прясно мляко, захар и течна сметана.

Сложете на котлона да се сгорещи и захарта да се разтопи. В 100 мл прясно мляко разбъркайте пудинга на кашичка и сипете на тънка струя в горещото прясно мляко.

На тих огън с телена бъркалка се разбърква докато сгъсти и се сваля от котлона.

В кръгла тава от йена на дъното наредете един ред от козунака, потопен за секунди в купа с прясно мляко. Отгоре измажете с част от пудинга, следва втори ред козунак топен в мляко и завършете с пудинга.

Оставете за 1 нощ в хладилника да стегне. Украсете със стафиди, захарни топчета, зелен мъх в средата, а отгоре зайче от фондан, розичка и боядисано яйце.

Много, много вкусен и лесен за приготвяне козуначен сладкиш.

Да ви е сладко!

Козуначеният пудинг със сметанов крем е чуден!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар