Шоколадов крем без лактоза и глутен

03/05/2021
"Подсилете празничния дух с едно безглутеново шоколадово кремче"
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата381
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • кокосово мляко - 400 г
  • жълтък - 4 бр.
  • захар - 70 г
  • какао - 1 с.л. с връх натурално
  • нишесте - 25 г царевично, натурално
  • черен шоколад - 50 г 70 - 90 % какао
  • пресни плодове - за гариране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете си на водна баня кососовото мляко, за да се втечни, ако е било на студено.

Сложете го на котлона при умерен огън със захарта, но отделете малка част от него и я разбийте със жълтъците, какаото и нишестето.

Налейте при останалото кокосово мляко и варете кремчето 10-12 минути или до сгъстяване.

Огънят да е слаб/умерен и при непрестанно бъркане с телена бъркалка.

Кремът трябва да остане леко течен, той ще се стегне напълно, когато изстине.

Налейте в стъклени чашки и щом изстине шоколадовият крем, приберете в хладилник.

Преди да поднесете, полейте шоко пудинга с разтопен с малко вода черен шоколад и гарнирайте с пресни сезонни плодове.

Лесен и вкусен шоколадов крем без лактоза и глутен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар