Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Ронливи сладки с шамфъстък

Ронливи сладки с шамфъстък

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Ронливи сладки с шамфъстък
Снимка: Анелия Терзиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
33 мин.
Порции
около 20 бр.
"Следобедното кафе има нужда от едни маслени сладки за подслаждане"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кокосово брашно - 1 ч.ч. + за овалване
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 саше
  • За глазурата
  • шоколад - 50 г кулинарен
  • краве масло - 2 с.л.
  • шамфъстък - 1 шепа белен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и яйцето трябва да са на стайна температура. Нарязваме маслото на кубчета и смесваме всички продукти за тестото за сладките в купа, като бакпулверът предварително е смесен с бялото брашно.

Омесваме с ръка меко тесто и оставяме в хладилника да почине за около 30 минути.

Оформяме топчета които овалваме в кокосово брашно. Натискаме с пръст в средата на всяко топче, за да се получи кладенче.

Печем вкусните сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-13 минути. Внимание – времето може да варира в зависимост от големината на топчетата.

Разтапяме останалото масло и шоколада. След като изстинат, пълним всяко кладенче с шоколад и слагаме по 1 шамфъстък.

Съхранявайте маслените сладки в кутия с капак. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават.

Ронливите сладки с шамфъстък са чудесни за всеки повод!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: