Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с вишни и бисквити

Баклава с вишни и бисквити

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Баклава с вишни и бисквити9 / 9
05/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Ако обичате баница с вишни и баклава, черпим ви с десерт 2 в 1."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г, тънки
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • заквасена сметана - 200 г
  • олио - 250 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • бисквити - 150 г смлени, обикновени
  • вишни - 700 г изчистени
  • за сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 500 мл
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С ръчна телена бъркалка разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. След това добавете заквасената сметана. олиото и бакпулвера. Смесете всичко на ръка докато съставките се превърнат в еднородна смес.

Намажете тава с олио, сложете на дъното кора, а след това я намажете с горната смес. Отгоре поставете друга кора и повторете с намазването. На третата кора след като намажете разпределете и вишни.

Отново кора, намазвае със сместа, върху нея отново поставяте кора и намазвате. На третата повтаряте и вместо вишни слагате от натрошените бисквити.

Отгоре отново повтаряте - кора, намазана със сместа, втора кора намазана със сместа. Завършвате с кора и намазвате с остатъка от сместа. Нарязвате на правоъгълници и оставяте да постои трийсетина минути.

Сочната баклава се пече на добре загрята предварително на 180 градуса фурна за 40 минути. Готовата баклава се вади от фурната и се оставя да се охлади добре.

През това време приготвяте сиропа за баклавата: в тенджера изсипвате захарта, водата и 3 резена лимон. Оставяте на умерен огън да се вари 25 минути, а лимона извадете след около 10 минути, за да не стане прекалено кисел сиропа.

Добре охладената баклава с вишни и бисквити се залива с врелия сироп и се оставя отново да се охлади и да попие от сиропа. Сервирате и се наслаждавате на страхотната сиропирана баница.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: