Начин на приготвяне
Счукваме орехите, след което ги смиламе на машинка. Бисквитите натрошаваме на ситно, може да ползваме и машинката за мелене на орехи.
В съд поставяме водата със захарта и бъркаме до сгъстяване на сиропа. Като го махнем от котлона, добавяме 1 с.л. сок от лимон. за да предотврати озахаряването на сиропа. Оставяме го да изстине.
Счуканите и смлени орехи и бисквити смесваме и към тях поставяме и галетата.
Разбъркваме много добре. Разгъваме корите за баница и отделяме две кори.
Вземаме две кори и върху тях поставяме по ширина от сухата смес и завиваме на стегнато руло.
Готовото руло режем на парченца и подреждаме в суха тава, като нареждаме едно до друго с разреза нагоре.
Така се навиват всички кори и се подреждат в тавата. Стопляме маслото така, че да стане течно и започваме с лъжичка да поливаме всяко едно парченце поотделно.
Поставяме в студена фурна и печем до порозовяване. След като е вече готова баклавата, вадим и поливаме с готовият вече сироп.
Баклавата с орехи, бисквити и галета е готова.