Начин на приготвяне
С точилка натрошавате бисквитите върху хартия за печене. Поставяте ги в тава, смесвате с нишестето, захарта и белтъците.
Втривате с длани докато сместа стане на гранули. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 7-10 минути, като периодично разбърквате.
Разделяте корите на три части. В подмазана с масло тава (според размера на корите), редите първата част от корите, като всяка кора намазвате с масло.
Разпределяте половината плънка върху тях. Редите втората част кори, разпределяте останалата плънка и завършвате с останалите кори.
Разрязвате баклавата на желаната форма от вас парчета. Печете в предварително нагрята фурна на 170 градуса за около половин час.
През това време си подготвяте сиропа, като обединявате всички съставки за него и варите в продължение на 2 минути от завирането му.
Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи). Оставяте баклавата да попие сиропа и охлади.