Веган дроб сарма

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган дроб сарма
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • елда - 200 г
  • гъби - 350 г
  • орехи - 50 г
  • целина - 1 глава, по - малка
  • моркови - 1 бр., по - голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - на прах
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
  • олио
  • за заливката
  • картофи - 2 бр. по - големи
  • растително мляко - около 200 мл
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината и морковът се задушават на пара до пълното им омекване. Орехите се накисват в топла вода. Елдата се сварява.

Нарязват се гъбите и лукът и се наситняват накиснатите орехи. Омекналата целина се намачква на пюре, а морковите се нарязват на кубчета.

В сгорещено олио в дълбок тиган се запържват лукът, гъбите, целината и морковите. Прибавя се малко сол и се захлупват.

Малко след това, когато вече се е отделила течност, капакът се отстранява. Прибавят се подправките и сварената елда и се разбърква добре.

Когато гъбите са готови, накрая се добавят и орехите и тенджерата се сваля от котлона. Изсипва се всичко в тава и дроб сармата се слага във фурната да се запече.

През това време картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се задушават на пара до пълното им омекване. След това се свалят и се намачкват на пюре.

Брашното се размива в млякото и се прибавя към картофите. Разбърква се добре, докато се смесят всички продукти.

Накрая се посолява на вкус и заливката се излива върху веган ястието.

Връща се обратно във фурната само на горен реотан, докато се запече заливката на веган дроб сармата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: