Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели с кайма и тиквички

Шницели с кайма и тиквички

Шницели с кайма и тиквички
Снимка: Гергана Георгиева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нашето предложение за обяд или вечеря е вкусен шницел с кайма и тиквички"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • тиквички - 1 бр. малка
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • подправка - 1 с.л. за кайма
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, рендосайте и посолете тиквичката. Оставете я за около 20 мин. да се отцеди от водата.

В голяма купа сложете каймата, яйцето, скилидката чесън, нарязана на дребно и галетата. Изстискайте с ръка рендосаната тиквичка и я сложете при каймата.

Поръсете с подправката за кайма и омесете всички продукти заедно. От получената смес оформете с ръце шницелите.

Пригответе панировката. В купа разбийте яйцата и добавете щипка сол. В чиния сипете брашното, добавете черния пипер и разбъркайте. Загрейте олиото на огъня.

Вземайте един по един шницелите с кайма, топете ги от всички страни първо в брашното, а след това в яйцата. Изпържете ги от двете страни до златисто.

Извадете ги и ги сложете върху домакинска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Сервирайте шницелите с кайма и тиквички с прясна сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: