Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Френски макарони с обикновено брашно

Френски макарони с обикновено брашно

Френски макарони с обикновено брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Макар и да не са като оригиналните, вкусът им е също толкова превъзходен"

Необходими Продукти

  • белтъци - 70 г
  • пудра захар - 110 г
  • захар - 45 г кристална
  • брашно - 70 г обикновено
  • лимонова киселина - 1 щипка
  • за крема
  • масло - 50 г
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Само преди месец опитах за първи път да приготвя тези капризни слепени сладки, наречени френски макарони.

Видях в една група рецепта за френски макарони с обикновено брашно и реших да опитам като за начало с пшеничено брашно.

Резултатът от сладките се вижда, станаха много вкусни, макар и не са на вид като купешките френски макарони. Ето как се приготвят:

Белтъците да са престояли на стайна температура поне ден. Това правило важи и за класическите френски макарони.

В суха купа се разбиват белтъците с щипка лимонова киселина, разбиват се до побеляване и на два пъти се прибавя кристалната захар, като се разбиват до твърди връхчета като бял меренг.

Пресява се брашното с пудрата захар и се смесват. С миксера до тук, сега вземате дървена шпатула (или силиконова) и се сипва от пресятата смес на 2 пъти в белтъците, като се разбърква добре.

Тестото, което се получава, трябва да се стича, без да пада.

В тавата от печката, върху хартия за печене, или върху силиконово килимче, се оформят с пош с отрязано връхче малки кръгчета с размер около 3-4 см.

Оставете между тях разстояние, защото сега хващате тавата и блъскате силно в плота поне 6-7 -8 пъти, за да излезе въздухът от тези френски сладки.

Оставете тавата на хладно място, но не и в хладилника, за 1 час да съхнат. Печете в загрята фурна на 140 градуса без вентилатор за 15-20 минути, зависи от печката.

Когато пипнете отгоре - да не лепне на пръстите ви. Извадете и охладете.

Пригответе шоколадов крем за слепване, като в купа загрявате масло, сметана и добавите парчета шоколад.

Разбърквате на еднородна смес и оставяте да се охлади. Слепвате две по две сладките и това е. Сладки са, вкусни са, приготвени на принципа за френски макарони, но не са като оригиналните! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: