Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Френски макарони с Бейлис крем

Френски макарони с Бейлис крем

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6431696261
Френски макарони с Бейлис крем
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 7
04/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
12
"Хапва ви се нещо сладичко, експериментирайте. Френските макарони с Бейлис крем могат да се окажат вашия нов любим десерт"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 50 г
  • пудра захар - 110 г
  • какао - 10 г
  • белтъци - 60 г
  • захар - 40 г
  • За Бейлис крема
  • сладка сметана - 150 мл
  • бейлис - 30 мл
  • млечен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В стъклена или метална дълбока купа пресявате заедно бадемовото брашно, какаото и пудрата захар.

Разбивате белтъците на ниска скорост, докато се образува пяна. Като се образува пяна, започвате постепенно да добавяте захарта и постепенно увеличавате скоростта. Разбивате белтъците, докато не получат меки върхове.

След като ги разбиете, към белтъците прибавяте бадемовата смес на няколко пъти, като разбърквате с шпатула в посока по часовниковата стрелка.

Като ги смесите, сместа се пълни в сладкарски шприц и се шприцоват малки кръгчета с диаметър около 4 см в тава, покрита с хартия за печене.

Потупвате тавата отдолу, за да може шприцованите кръгчета да изкарат излишния въздух. Оставяте ги така, без да ги завивате с нищо на стайна температура за около 1 час, за да хванат коричка.

Преди да ги сложите във фурната, проверете дали са хванали коричката, като леко с пръст ги докоснете отгоре.

Печете френските макарони в предварително загрята фурна на 160°C за 12 минути.

За приготвянето на крема в купичка си начупвате шоколада. В тенджера смесвате Бейлиса и сметаната и ги кипвате. Кипналата смес прибавяте към шоколада, разбърквате, докато се разтопи и прибирате сместа в хладилника за 1 час.

След като престои, разбивате сместа с миксера първоначално на ниска, постепенно на висока скорост, до получаването на пухкав крем Бейлис.

Готовия крем пълните в шприц и върху една черупка макарон шприцовате малко крем и захлупвате с друга черупка слепените сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: