Начин на приготвяне
Измивате и почиствате черешите от костилките. Поръсвате ги с лимонов сок, ликьор или ром по желание.
На водна баня разтопявате 1 пакетче масло. В дълбока купа разбивате яйцата заедно със захарта, докато се получи бяла въздушна смес. Прибавяте маслото, ванилиите и киселото мляко.
В друга купа пресявате брашното, бакпулвера, содата и какаото. Към тях сипвате кокосовите стърготини.
Към течните съставки постепенно слагате от брашното и разбивате с миксер.
Получава се гъста смес, в която слагате натрошения шоколад.
Формата, в която ще печете сладкиша, трябва да бъде намазнена и набрашнена.
Сипвате сместа и най-отгоре нареждате черешите, които са поели от алкохола.
Печете на 160 градуса за около 1 час, като проверявате с дървена клечица.
Когато сладкишът е готов, го оставете да изстине и по желание поръсете с пудра захар.