Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, след което добавяме киселото мляко, олио, сода, ванилията и накрая брашното. Замесва се меко тесто. Режем на три равни части и започваме да разточваме първата част от тестото. Режем разточеното тесто на лентички - еднакви.
Предварително сме направили от капачки за буркани прегъваме ги под форма на фунийка, около 20-25 бр. за да имаме достатъчно за изпичане. Навиваме лентите от тестото около капачките, като гледаме да се застъпят, за да нямаме дупки във фунийките. Редим на разстояние понеже се надуват и да не се слепнат една в друга.
Печем на 200 градуса в загрята фурна поставяме тавата с хартия за печене. Вадим готовите оставяме да изтинат и след това с леко притискане на капачките ги отстраняваме една по една. Същата процедура се повтаря докато ни свърши тестото.
След което за крема разбиваме яйцата с прясното мляко, което трябва да е топло, захар, добавяме и ванилия. Можем да прецедим за да не стават топченца в крема, добавяме масло и брашното. Пставяме на слаб котлон като разбъркваме непрекъсното докато се сгъсти.
След това кремът трябва да е охладен и тогава пълним фунийките. След като сме ги напълнили можем да натопим горната част от към отвора във настъргани орехи за по красив вид.