Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля съвсем леко. Отсипва се половината чаша и към нея се добавя захарта, маята и 1-2 супени лъжици брашно.
Разбърква се, докато се разтвори маята и се оставя сместа да шупне (около 15 минути).
След това към шупналата смес се добавят останалата половин чаша прясно мляко и солта. Постепенно се слага пресятото брашно и се замесва меко тесто.
Оставя се да втаса, след което се правят топчета с големината на орех. Подреждат се в тава с разстояние един пръст между тях и пак се оставят да втасат.
Когато са готови се намазват със сместа от маслото, брашното и солта, като маслото трябва да е размекнато на стайна температура, а не разтопено.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до придобиване на златист загар (около 25-30 минути).