Предястие от миди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Предястие от миди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Да си спомним за най-хубавите летни вечери на чаша бяло вино и в компанията на това ароматно предястие от миди"

Необходими Продукти

  • миди - 250 - 300 гр. 1 пакет - замразени и почистени
  • масло - 1 пакетче 200 - 250 гр.
  • босилек - 1 връзка
  • кашкавал - 300 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като измиете размразените миди с топла вода ги поставете на дъното на тава от йенско стъкло.

Нарязвате на ситно босилека и го смесвате и обърквате с маслото, след което така получената смес я разстилате върху мидите. Най отгоре настъргвате кашкавала, покривате с капак или алуминиево фолио и задушавате във фурна на 180 градуса около 20 минути.

Накрая, оставяте за малко с отворен капак докато кашкавала порозовее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
В много сайтове съм чела че девесил много подхожда на миди.Аз не съм яла такива и не мога да кажа кое е по добро. :)
24.01.2016 18:18
Sss
Sss
Не е ли е по-добре магданоз вместо босилек?
12.01.2016 23:37
Тони
Тони
Даже аз бих казала-смес от повече копър и малко магданоз-поне това е моя вкус.Босилек и дивисил -не.Но всеки да си прецени според вкуса в крайна сметка.
28.12.2012 15:43
Viktor
Viktor
На мидите върви девисил.
15.07.2012 18:44
Rosi
Rosi
Не е лошо,но стана много мазно и според мен трябва да се намали маслото.
21.07.2010 14:48
FIORE
FIORE
Само това мога да кажа. Босилек на морски деликатеси не се ползва, само магданоз.
19.05.2010 21:35
1