Предястие с миди

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Предястие с миди1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 3 бр. скалопини
  • бекон - 60 г
  • сол
  • мащерка
  • зехтин - 40 мл
  • чесън - 1/2 глава
  • краве - 20 г краве
  • бяло вино - 50 мл
  • патладжани - 20 г
  • тиквички - 20 г
  • чушки - 20 г червена пиперка
  • оцет - балсамов
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скалопините се увиват в нарязания на ленти бекон. Прибавят се сол и мащерка и се задушават с 30 мл зехтин, виното, кравето масло и главата чесън, която се разрязва на кръст, без да се разделя на скилидки.

(Чесънът се слага само за аромат, след което се изважда.) Оставя се на огъня, докато бульонът изври. Зеленчуците се нарязват на малки кубчета и се запържват в останалите 10 мл зехтин.

Разбъркват се с балсамов оцет, сол и пудра захар на вкус. Ако е

необходимо, може да се прибави още малко зехтин.

Така приготвените зеленчуци се сервират като гарнитура към мидите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: