Начин на приготвяне
В блендер слагаме лук, чесън и пипер и ги смиламе, но не на каша - малко парчетата да се личат.
В голяма купа слагаме каймата, отгоре добавяме сместа, която прекарахме през блендер, добавяме всички подправки, сол и доматено пюре и омесваме каймата хубаво.
Слагаме сместа за адана кебапа в хладилника за два-три часа да се смесят вкусовете.
След като извадим каймата от хладилника, правим малки топки и ги нанизваме на шишчета, натискайки да оставим следи от пръсти (това е типично за адана кебап и шишчетата да са плоски, за да се образува по лесно формата на пръстите).
Печем ги на оребрена скара и сервираме с каквато гарнитура искате.
Аз изкарах около 16-17 бр. - зависи колко големи ще ги направите.
Коментари