Адана Кебап

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Адана Кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6
"Поднесете Адана Кебапа върху канапе от нарязани и овкусени зеленчуци и ориз и по желание със сос от кисело мляко и магданоз"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г смляно
  • хляб - 2 - 3 филии сух
  • лук - 2 глави
  • масло - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в гореща вода за 4-5 минути. В това време загрейте мазнината и запържете до омекване ситно нарязаните лук и чесън.

Отцедете хляба от излишната вода, добавете го към мляното месо. Сложете задушените лук и чесън, добавете подправките и яйцата. Замесете кайма, а ако ви се стори твърде мека, може да добавите галета.

С навлажнени ръце оформете 8 големи кебапчета и ги нанижете на шишове (за предпочитане дървени). Намажете кебапчетата с олио и ги изпечете на грил тиган или скара до готовност.

Поднесете Адана Кебап върху канапе от нарязани и овкусени зеленчуци и ориз, и по желание със сос от кисело мляко и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Изглежда вкусно.
19.09.2018 16:46
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Антон, това си акана адана кебап. Готвач съм и знам, така че не коментирай какво е, а дали е вкусно
26.09.2016 17:29
1
anton
anton
това не е адана кебап по скоро нещо между кюфте и кебапче
02.11.2014 20:21
4
3
1
Покажи всички подкоментари
Робинзон
Робинзон
Защо частта "приготвяне" не се копира?
20.10.2013 11:42
3
1
Покажи всички подкоментари