Шаран на фурна със зеле и ориз

05/01/2011
Огнян
отОгнянНовак
"Шаран на фурна е класика - не само за Никулден "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 107
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит шаран се посолява и намазва с лимоновият сок.

Киселата зелка се нарязва на ивици и се запържва в олиото до омекване. Прибавя се ориза и 1ч. ч. гореща вода. Сместа се задушава до поемане на водата. Поръсва се с черен пипер и се изсипва в тавичка.

Отгоре се слага шарана, който се полива с разтопеното масло. Добавя се 1/2 ч. вода.

Пече се в умерено силна фурна.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анонимен
Анонимен
19.07.2018 20:53
Това не е ципура,а сестра и пираня.
0
0
Станимир Русев
Станимир Русев
04.02.2012 07:31
Всичко е ОК като рецепта ми хареса но на картинката към рецептата не е шаран а ципура .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв