Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени панирани бутчета по сръбски

Печени панирани бутчета по сръбски

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени панирани бутчета по сръбски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Предложение за днескашния обяд !"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • маргарин
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • галета
  • свинска мас - домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете пилешките бутчета добре.

В отделна купа изсипете брашното и галетата, а в третата купа разбийте яйцата.

Оваляйте бутчетата първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета.

Намажете тавата с маргарин и подредете готовите бутчета.

Поставете малко домашна свинска мас върху всяко бутче за по-добър вкус.

Печете бутчетата в добре загрята фурна на 180 градуса за 80 минути. Ако е необходимо, намалете температурата, за да не изгорят.

Изпечените панирани бутчета се сервират горещи с гарнитура по желание или със сезонна салата.

Печените панирани бутчета са и чудесно бирено мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: