Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Тиквени сладки с мед и канела

Тиквени сладки с мед и канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Тиквени сладки с мед и канела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Тиква и канела - каква по-добра комбинация за едни свежи бисквитки"

Необходими Продукти

  • брашно - 125 г
  • тиква - 150 грама (обелена)
  • овесени ядки - 110 грама (филирани)
  • портокалова кора - от 1/2 портокал (без бели части)
  • мед - 100 грама
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • олио - 25 г
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете в блендер тиквените резени заедно с портокаловите корички.

Добавете към тях меда, канелата, олиото и яйцето. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

Сипете в нея брашното с бакпулвера и около 95 грама от овесените ядки.

Получената смес се разбърква много добре. Намазнете ръцете си и оформете топчета. Сплескайте ги леко и ги подредете в тава с хартия за печене. Оставяйте разстояние между сладките.

В случай, че ви е трудно да ги оформяте с ръце, може да гребвате и оформяте сладките с помощта на лъжица.

Поръсете оформените сладки с останалото количество филирани овесени ядки.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете сладките около 20-25 минути.

Изчакайте няколко минути, защото в началото са много крехки.

След това може да ги извадите върху решетка, за да се охладят равномерно.

Тиквените сладки с мед и канела са много меки и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: