Начин на приготвяне
В купа сложете пюрето. Добавете захарта и разбийте. Прибавете олиото и содата, разтворена в оцета.
Пресейте брашното и го добавете към тиквената смес, като първо бъркате с миксера, а след това с бъркалка. Добавете орехите и канелата. Хубаво разбъркайте с шпатула.
Застелете тава с хартия за печене. С влажни ръце оформете топчета и ги подредете, като оставяте място между тях.
В купичка смесете канелата и захарта. Поръсете сладките и на всяка поставете по една половинка орехова ядка. Печете на 180 градуса около 15-17 минути. Извадете и ги подредете върху решетка да се охладят.
Бройката зависи колко големи топчета ще направите. Аз направих 25 големи сладки, за да ги изпека наведнъж - вие може да направите по-малки.
Сладките са уникално вкусни, приготвят се лесно и са с достъпни продукти - идеални за коледните пости или Бъдни вечер, ако искате да хапнете нещо сладичко, но по-различно от традиционния тиквеник и пълнена тиква.