Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Постни тиквени сладки с орехи и канела

Постни тиквени сладки с орехи и канела

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
37 мин.
Порции
25
"Постите не са причина да се откажете от вкусотиите, а повод да научите много нови рецепти за постни сладки"

Необходими Продукти

  • тиквено пюре - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 3/4 ч.ч орехи, едро смлени
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л., ябълков
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • за поръсване
  • захар - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 25 бр., половинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пюрето. Добавете захарта и разбийте. Прибавете олиото и содата, разтворена в оцета.

Пресейте брашното и го добавете към тиквената смес, като първо бъркате с миксера, а след това с бъркалка. Добавете орехите и канелата. Хубаво разбъркайте с шпатула.

Застелете тава с хартия за печене. С влажни ръце оформете топчета и ги подредете, като оставяте място между тях.

В купичка смесете канелата и захарта. Поръсете сладките и на всяка поставете по една половинка орехова ядка. Печете на 180 градуса около 15-17 минути. Извадете и ги подредете върху решетка да се охладят.

Бройката зависи колко големи топчета ще направите. Аз направих 25 големи сладки, за да ги изпека наведнъж - вие може да направите по-малки.

Сладките са уникално вкусни, приготвят се лесно и са с достъпни продукти - идеални за коледните пости или Бъдни вечер, ако искате да хапнете нещо сладичко, но по-различно от традиционния тиквеник и пълнена тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: