Супа от манатарки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Супа от манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Супа от манатарки, която с нетърпение и много желание приготвяме и хапваме"

Необходими Продукти

  • манатарки - 500 г
  • лук - 1 главичка
  • чесън - 3 скилидки
  • пащърнак - 1 малък корен
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сметана - 200 мл течна или малка кофичка заквасена
  • яйца - 2 жълтъка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете манатарките, като най-добре е внимателно да ги изчистите с четчица и да ги забършете с влажна кърпа.

Нарежете ги и ги пуснете в маслото и олиото в тенджера, където вече се запържва почистения и ситно нарязан пащърнак.

Разбъркайте, докато леко омекнат и добавете накълцания чесън.

След 2-3 минути долейте достатъчно количество гореща вода и варете гъбената супа 10 минути или докато зеленчуците напълно омекнат.

През това време разбийте жълтъците със сметаната. Темперирайте сместа с 1-2 черпака от горещия бульон при непрекъснато разбиване.

Сипете застройката в тенджерата и отново разбърквайте, като внимавате да не се пресече.

Овкусете супата със сол и черен пипер на вкус и я поднесете с накълцан магданоз.

Супата от манатарки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: